Novinarska konferenca WTT STAR CONTENDER presented by I Feel Slovenia

Novinarska konferenca WTT STAR CONTENDER presented by I Feel Slovenia

|

10. 06. 2024

Ljubitelji namiznega tenisa v Sloveniji boste v tem tednu spet lahko prišli na svoj račun. 
 
 V ljubljanskem Tivoliju bo na sporedu turnir WTT Star Contender, ki se s kvalifikacijami prične že jutri. Turnir bo zadnje mednarodno tekmovanje, na katerem bo še možno dobiti točke za lestvico in za nastop na olimpijskih igrah v Parizu. 
 
Na današnji novinarski konferenci, ki se je odvila v Muzeju bančništva Slovenije so bili novinarjem na voljo Ain Omar Aid, PR in direktorica marketinga WTT, Metka Pirc, Slovenska turistična organizacija, Tomaž Kralj, predsednik namiznoteniške zveze Slovenije, Andreja Ojsteršek Urh, selektorica slovenske moške rezprenetance, Darko Jorgić, 10. nosilec turnirja, Deni Kožul, Peter Hribar, Vesna Ojsteršek, selektorica slovenske ženske reprezentance, Ana Tofant in Sara Tokić.
 
Darko Jorgić, 18. igralec sveta in 10 nosilec turnirja je poudaril, da se turnirja na domačih tleh vedno zelo veseli, čeprav z nastopom na domačih tleh pride tudi nekaj nervoze in odgovornosti, saj domačih navijačev ne želi razočarati.
 
 V posamični konkurenci bodo v kvalifikacijah igrali Aljaž Godec, Brin Vovk Petrovski in Miha Podobnik, medtem ko bodo Darko Jorgić, Deni Kožul in Peter Hribar tekmovanje začeli v četrtek, saj so neposredno uvrščeni v glavni turnir. Prav tako so v glavnem turnirju že Ana Tofant, Sara Tokić, Lara Opeka in Lea Paulin, medtem ko bosta v torek v kvalifikacijah igrali Katarina Stražar in Tjaša Novak.
 
V moških dvojicah je Jorgić s Hrvatom Tomislavom Pucarjem že uvrščen v glavni turnir, prav tako v ženskih dvojicah Ana Tofant in Sara Tokić, v mešanih dvojicah pa Ana Tofant in Aljaž Godec ter Peter Hribar in Sara Tokić. Svojo pot do glavnega turnirja bodo v kvalifikacijah iskali še Deni Kožul in Peter Hribar, Miha Podobnik in Brin Vovk Petrovski, Lea Paulin in Katarina Stražar, Lara Opeka in Tjaša Novak, Aljaž Godec in Ana Tofant, Miha Podobnik in Katarina Stražar ter Brin Vovk Petrovski in Lara Opeka.
 
Vabljeni, se nam pridružite v Hali Tivoli.